Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Βοιωτία: Πρόστιμο-μαμούθ για τη ρύπανση από το Υπ.Πε.!


Ολοκληρώθηκαν τα γυμνάσια με πραγματικά πυρά
Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο ενώ πριν λίγο...
ολοκληρώθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με πραγματικά πυρά στο νησί Γιονπγιόνγκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε ότι θα απαντήσει με «απρόβλεπτα αμυντικά χτυπήματα» στα νοτιοκορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια στην Κίτρινη Θάλασσα. Στρατιωτική πηγή δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα προετοιμάζει τα κοντινά στο νησί οπλικά της συστήματα.


Εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε πως η Σεούλ είναι έτοιμη να απαντήσει «άμεσα και δυναμικά» αν προκληθεί από τη Βόρεια Κορέα.
Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας έχει ήδη στείλει δυο αντιτορπιλικά στην Κίτρινη Θάλασσα και πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται σε αναμονή στην Δυτική Ακτή.


Στους κατοίκους του νοτιοκορεατικού νησιού Γιονπγιόνγκ και σε αυτούς από τέσσερα γειτονικά νησιά ζητήθηκε να σπεύσουν στα καταφύγια. Ανάλογη οδηγία δόθηκε και σε όλα τα νησιά της Κίτρινης Θάλασσας στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοτιοκορεατικού Γενικού Επιτελείου.


Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για τις μονάδες πυροβολικού στη δυτική ακτή της κορεατικής χερσονήσου, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για τα προγραμματισμένα γυμνάσια με πραγματικά πυρά που θα διεξαγάγει η Σεούλ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή. «Κατανοούμε ότι έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στις μονάδες πυροβολικού» (του βορρά), τόνισε η κυβερνητική πηγή.


Το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας, αναμένεται να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανοιχτά του νοτιοκορεατικού νησιού Γιονγκπιόνγκ, ανοιχτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου πριν από τη δύση του ηλίου την Τρίτη. Το επεισόδιο του Νοεμβρίου στο νησί Γιονγκπιόνγκ σηματοδότησε την πρώτη φορά που βομβαρδίστηκε κατοικημένη από άμαχους περιοχή μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας (1950-53). Ο βορειοκορεατικός βομβαρδισμός στοίχισε τη ζωή δύο αμάχων και δύο πεζοναυτών, προκάλεσε τον τραυματισμό 18 ανθρώπων, κατέστρεψε κατοικίες και προκάλεσε περιφερειακή κρίση και ανησυχίες διεθνώς.


Στη Νέα Υόρκη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζοντας την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, όπου η ένταση κλιμακώνεται ενόψει της διεξαγωγής των ναυτικών ασκήσεων της Σεούλ. Αμερικανός εκπρόσωπος είπε ότι η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας «προγραμματίστηκε για τις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος) προκειμένου τα άλλα μέλη του Συμβουλίου να έχουν το χρόνο για διαβουλεύσεις με τις πρωτεύουσές τους». Η Ρωσία είχε ζητήσει επιμόνως την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Η Σεούλ ανακοίνωσε στη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου ότι θα πραγματοποιήσει τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρώσουμε τις ασκήσεις μας», δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας. Οι ασκήσεις αναμένεται να διαρκέσουν μια ημέρα και θα διεξαχθούν τη Δευτέρα ή την Τρίτη, πρόσθεσε.


proto thema
newsbeast