Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Δίχως ελπίδα...


Στρατιές ανέργων γεμίζουν πλέον καθημερινά τα γραφεία του ΟΑΕΔ, αφού η κατάσταση έχει ξεφύγει πλεον εκτός ελέγχου. Οι προσλήψεις...
πλεον είναι κατά πολύ λιγότερες σε σχέση με περυσι και για κάποιους ο αριθμός 1 εκατομμύριο για τους ανέργους δεν είναι πολύ μακρινός.


Αυξήθηκαν 4,2% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 – Εγιναν επίσης προσλήψεις κατά 20,5% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι – Δυο στις τρεις απολύσεις ήταν συμβάσεις ορισμένου χρόνου


Περισσότερες από 90.000 απολύσεις έγιναν σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ μέσα στο Νοέμβριο, αριθμός που σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού είναι αυξημένος κατά 4,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του οργανισμού, κατά τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 61.870 προσλήψεις, 20,5% λιγότερες σε σύγκριση με τις προσλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί 12 μήνες πριν.
Δύο στις τρεις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον συγκεκριμένο μήνα αφορούσαν σε λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Συνολικά ο οργανισμός αναφέρει 627.301 εγγεγραμμένους ανέργους, από τους οποίους οι επιδοτούμενοι είναι 206.779, αριθμός που αυξήθηκε κατά 12,9% στην περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η αύξηση αυτή οφείλεται πρωτίστως στους ανέργους που εργάζονται κατά τη θερινή περίοδο στον τουριστικό τομέα.