Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Βαρύ κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Τα έχουν «πάρει» οι «πράσινοι»


Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις και τη νέα διαγραφή, το ΠΑΣΟΚ θυμίζει καζάνι που...

 βράζει και ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα.


Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εν όψει του προϋπολογισμού αναμένεται να επισημάνει στους βουλευτές την κρισιμότητα της εποχής και να ζητήσει συστράτευση όλων προκειμένου να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος του ελληνικού προγράμματος.


Θορυβημένος ο πρωθυπουργός από τις πρόσφατες οξύτατες αντιδράσεις των βουλευτών, συγκάλεσε την συνεδρίαση ως κίνηση καλής θέλησης και ελπίζωντας πως θα καταφέρει να τους πείσει. Μάλιστα, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έχουν ήδη προτείνει να γίνουν πιο συχνές οι συνεδριάσεις έτσι ώστε να ενημερώνονται και οι βουλευτές για τις προτεινόμενες λύσεις, ώστε να μην νιώθουν αποξενωμένοι από το κυβερνητικό έργο.


Πέρα από τις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ήρθαν και οι δηλώσεις δέκα βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης με συνεντεύξεις τους στην εφημερίδα Real News που αφήνουν σοβαρότατες αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της ικανότητας του πρωθυπουργού να διευθύνει την κυβέρνηση. Οι δέκα βουλευτές κάνουν λόγο για έλλειψη ισχυρής διεύθυνσης και σταθερής γραμμής και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για τις συνέπειες, ανοίγοντας έτσι ξανά τον κύκλο των σεναρίων για πρόωρες εκλογές.


Μερικοί από τους συγκεκριμένους βουλευτές χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση “φτερό στον άνεμο” κι άλλοι κάνουν λόγο για έλλειμμα σοσιαλισμού και εσωκομματικής δημοκρατίας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους πρωτοκλασάτους της κυβέρνησης.


Συγκεκριμένα ο Πάρις Κουκουλόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά «ας μη θέχουμε εν αμφιβόλω τον δημοκρατικό μας χαρακτήρα», ενώ ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης τονίζει πως «υπάρχει πρόβλημα στο μοντέλο διακυβέρνησης». Από την πλευρά του, ο Νάσος Αλευράς δηλώνει πως «δεν υπάρχει σταθερή πολιτική γραμμή ούτε ισχυρή διεύθυνση», ενώ ο κ. Καρτάλης αναφέρει πως «θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να έρθει η χώρα σε ισορροπία».


Τέλος, ο βουλευτής κ. Δριβελέγκας αναφέρει «υπάρχει πρόβλημα χάραξης πολιτικής και στρατηγικής κατεύθυνσης», ενώ η κα Γιαννακά σημειώνει «χάνουμε την ψυχή μας. Να πειστούμε για το βάθος των αλλαγών».


newsit