Προετοιμασία:
15 λεπτά και μισή ώρα το μαγείρεμα. Όλα τα λαχανικά σε ροδέλες πρέπει να...
έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ημίγλυκο αφρώδες με άλλο ανάλογο κρασί, αλλά μην χρησιμοποιήσετε κάποιο εξαιρετικά γλυκό. Εύκολη και γρήγορη συνταγή, που γίνεται και νωρίτερα αλλά θα πρέπει να ζεσταθεί καλά σε σιγανή φωτιά, πριν το σερβίρισμα.Υλικά (για 5-6 άτομα)
30-40 εκατ. περίπου λουκάνικο Μάνης σε φέτες 1 εκατ.
3 λουκάνικα με πράσο (12 εκατ. περίπου το καθένα), κομμένα σε φέτες 1 εκατ.
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 8
2 μεσαία καρότα σε ροδέλες 1 εκατ.
2 πράσα σε ροδέλες 1 εκατ.
2 μπαστουνάκια σέλερι σε κομμάτια 1 εκατ.
3 πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη) σε λωρίδες
150 ml ημίγλυκο σπουμάντε ή άλλο αφρώδες κρασί
100 ml νερό
1/2 κ.γ. πιπέρι καγέν (ή περισσότερο, αν το θέλετε πιο καυτερό)
1/2 κ.γ. τσίλι φλέικς
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (1 κ.γ. περίπου) για το γαρνίρισμα
Ετοιμάζετε τα λουκάνικα: Τα βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρετε με ό,τι βγάλουν τα ίδια, ανακατεύοντάς τα, για 5 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Ολοκλήρωση: Βάζετε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά (προς δυνατή) τα γυρίζετε για άλλα 3-4 λεπτά να τσιγαριστούν ελαφρά. Προσθέτετε τα καρότα και τσιγαρίζετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (πλην του μαϊντανού) και τα λουκάνικα, ανεβάζετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρασί και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι.
Σερβίρισμα: Mεταφέρετε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Πηγή Συνταγές Pandespani