Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Πως ο χωρισμός μπορεί να βελτιώσει την σιλουέτα σας!

Χωρίσατε; Τότε ή θα αδυνατίσετε ή θα… παχύνετε. Τι εννοούν οι επιστήμονες; «Oυδέν κακόν αμιγές καλού» για τους άνδρες που....
παίρνουν διαζύγιο, διαπιστώνουν κάποιοι επιστήμονες.
Οπως ανακοίνωσαν ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία, έπειτα από μελέτη σε 9.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 45 ετών, οι περισσότεροι άνδρες αδυνατίζουν μετά το διαζύγιο, ενώ αντιθέτως οι περισσότερες γυναίκες παχαίνουν.
Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, για λόγους ψυχολογικούς και κοινωνικούς.
Οταν ένας άνδρας χωρίζει, τείνει αμέσως μετά, προκειμένου να προσελκύσει το ασθενές φύλο, να προσέξει την εμφάνισή του χάνοντας περιττό βάρος που πιθανώς έχει. Μια γυναίκα, από την άλλη πλευρά, επειδή συνήθως παίρνει πολύ πιο κατάκαρδα το γεγονός αυτό, προσπαθεί να νιώσει καλύτερα κάνοντας επιδρομές στο… ψυγείο.
«Οι άνδρες βρίσκονται υπό διαρκή κοινωνική πίεση να παραμένουν “ζευγαρωμένοι”, γυμνασμένοι και αθλητικοί. Αντιθέτως οι γυναίκες υφίστανται την επίδραση στερεοτύπων που τις θέλουν κλεισμένες στο σπίτι να θρηνούν για τον χωρισμό» καταλήγουν οι ερευνητές του διάσημου σουηδικού ινστιτούτου.
Η Βρετανία έχει το υψηλότερο ποσοστό διαζυγίων σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών «πλήττει» τα νιόπαντρα ζευγάρια, μέσης ηλικίας μέχρι 30 ετών.
Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη, το διαζύγιο στις φιλικές παρέες είναι μεταδοτικό. Φαίνεται ότι όταν χωρίζει ένα ζευγάρι οι σχέσεις των φίλων του καταρρέουν η μία μετά την άλλη, γεγονός που οι ερευνητές το έχουν ονομάσει «σύνδρομο του διαζυγίου» και ισχυρίζονται ότι οι πιθανότητες να πάρει κάποιος διαζύγιο αυξάνονται κατά 75% αν έχει φίλους που και εκείνοι χωρίζουν. Σημαντικό ρόλο παίζει η οικογενειακή κατάσταση όχι μόνο των φίλων, αλλά και των αδελφών και των συναδέλφων. Φαίνεται ότι όσο περισσότερα διαζύγια μαθαίνει κάποιος τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να χωρίσει και ο ίδιος.