Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Κατηγορείται για ασέλγεια σε… πτώμα ο Ολυμπιακός Βόλου (0-1)!

Τελικά η Τρίπολη ήταν μόνο η αρχή…

Ο απελπιστικός Παναθηναϊκός έγινε «παιχνίδι» στα χέρια του Ολυμπιακού Βόλου (0-1) και όχι μόνο δεν ανέκαμψε από την τραγωδία της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά μετέτρεψε σε «ηφαίστειο» το ΟΑΚΑ!
Έντονες αποδοκιμασίες, αντικείμενα και «ντου» των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη!

Πώς έπαιξε
Με το αναμενόμενο (βάσει όσων είχε δείξει στις τελευταίες προπονήσεις) σύστημα, αλλά όχι και με όλους τους αναμενόμενους… συντελεστές, παρέταξε το «τριφύλλι» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στο 4-3-3 του Πορτογάλου βρέθηκαν κανονικά οι Λέτο, Σαριέγκι, όμως απουσίαζαν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Βύντρα.
Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Σεϊταρίδης. Στην τριάδα των χαφ βρέθηκαν οι Κατσουράνης (ως «σκούπα»), Μαρίνος και Νίνης, ενώ μπροστά τους οι Λέτο (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).
Αν το πρώτο μέρος ήταν παρτίδα… τάβλι, αυτός που σίγουρα θα χτυπούσε εκνευρισμένος τα πούλια στο τέλος της θα ήταν ο Φερέιρα. Η επιλογή του Πορτογάλου να χρησιμοποιήσει τρία χαφ στο κέντρο, όχι μόνο βρήκε προετοιμασμένο τον Τσιώλη, αλλά και έτοιμο να την εξουδετερώσει.
Με τα άκρα, λοιπόν, ανενεργά και τον εξαιρετικό Σανκαρέ να «καθαρίζει» όσες από τις (λίγες) προσπάθειές τους περνούσαν από τον άξονα, δεν είναι περίεργο που οι «πράσινοι» απείλησαν ουσιαστικά μόνο με τη… γνωστή (αλλά και οφσάιντ αυτή τη φορά) προσπάθεια του Σισέ από δεξιά (απέκρουσε ο Γιακούποβιτς).
Θα μπορούσαν, δε, να έχουν γίνει δέκτες ακόμα περισσότερων αποδοκιμασιών κατά τη λήξη του ημιχρόνου, αν ο Μαρτίν -φάτσα με τον Τζόρβα- δεν είχε «ξοδέψει» την εξαιρετική κάθετη του… ακόμα πιο εξαιρετικού Μόνχε.
Πέρα από την αλλαγή του Νίνη με τον Ιωαννίδη, καμία άλλη τέτοια δεν σημειώθηκε στην εικόνα του ματς μετά την ανάπαυλα. Οι Βολιώτες εξακολουθούσαν (και δεν είχαν λόγο να μην το κάνουν) να αμύνονται, ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε (και δεν είχε λύσεις για να το κάνει) να επιτίθεται και ο εκνευρισμός μεγάλωνε στο ΟΑΚΑ.
Ώσπου έγινε το «μπαμ»! Ο Τζόρβας δεν μπόρεσε -στο σουτ του Ούμπιντες- να δείξει την αποτελεσματικότητα που είχε δείξει νωρίτερα σε εκείνο του Μαρτίν, ο Μόνχε δεν θα μπορούσε να μην «ξετυλίξει» το δώρο και η… πυροδότηση είχε γίνει! Με τις εξέδρες να ξεσπούν εναντίον δικαίων και αδίκων, το βάρος στα πόδια των «πράσινων» δεκαπλασιάστηκε. Το μόνο σημείο, δε, που εκείνα μπόρεσαν να «ελευθερωθούν» ήταν μετά τη λήξη -όταν και τους βοήθησαν να ξεφύγουν από τους εξοργισμένους οπαδούς τους που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Μαρίνος (73′ Γκαρσία), Νίνης (46′ Ιωαννίδης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (65′ Πετρόπουλος), Σισέ
Στον πάγκο: Καρνέζης, Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καραγκούνης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ούμπιντες, Μαρτίν, Καπετάνος (61′ Μπρέσκα), Άλβαρεζ, Σανκαρέ, Ζέλεσι, Μόνχε (81′ Τόμας), Μητρόπουλος, Ζαραδούκας
Στον πάγκο: Ρόκα, Σκάρος, Ρίκκα, Ρόκας, Σολάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
(Πηγή) sport-fm.gr