Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Σαρώνουν τα "Θυμωμένα" Πουλιά

Τα διαβολικά γουρουνάκια τους έχουν κλέψει τα αυγά κι έτσι τα πουλιά εξαγριώθηκαν. Μιλάμε φυσικά για το... angry birds, το πιο δημοφιλές παιχνίδι ανάμεσα στους χρήστες smartphones. Στόχος του παιχνιδιού είναι να εκσφενδονήσεις τα angry birds και να καταστρέψεις το φρούριο που έχουν φτιάξει τα γουρούνια για να κρύψουν τα αυγά που έκλεψαν.

Το παιχνίδι σημειώνει τέτοια επιτυχία που φήμες το θέλουν να είναι το πρώτο παιχνίδι smartphone που θα κυκλοφορήσει για υπολογιστές και παιχνιδομηχανές.
Η εταιρία που το σχεδίασε ονομάζεται Rovio και δεν είναι άλλη από μια μικρού μεγέθους φιλανδική εταιρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα. Η κατασκευή της εφαρμογής κόστισε μόλις 100.000 δολάρια και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 5 εκατομμύρια χρήστες την έχουν κατεβάσει στο κινητό τους. Μόνο από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις ΗΠΑ η εταιρία έχει κερδίσει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η δωρεάν έκδοση που κυκλοφορεί για τους κατόχους smartphone με λογισμικό Google Android φέρνει στην εταιρία διαφημίσεις ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων κάθε μήνα.
Η εταίρα δήλωσε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο ξοδεύουν 200 εκατομμύρια λεπτά την ημέρα για να εκσφενδονίζουν θυμωμένα πουλάκια.