Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Το Κατάρ συζητάει για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η κυβέρνηση του Κατάρ είναι σε συζητήσεις για την εξαγορά της...
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Sunday Mirror», η επενδυτική εταιρία του Κατάρ που έχει μεταξύ άλλων στην κατοχή της συμμετοχές σε πολλές μεγάλες εταιρίες στον κόσμο και πρόσφατα πλήρωσε 165 εκ ευρώ για να διαφημίζεται τα επόμενα 5 χρόνια στη φανέλα της Μπαρτσελόνα, είναι σε συζητήσεις με τους Γκλέιζερ, όντας έτοιμη να δώσει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το 100% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να διαθέσει επιπλέον 1,1 δις ευρώ για μεταγραφές στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον.
Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από το Κατάρ και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός του Κατάρ, μετά και την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022, θέλει να πάρει στην κατοχή του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να διαθέτει τα δύο από τα τρία μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δηλαδή Μάντσεστερ Γιουν. και Μπαρτσελόνα, το άλλο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επαφές των δύο πλευρών είναι αρκετά προχωρημένες και αυτός είναι ο λόγος που οι Γκλέιζερ πλήρωσαν 240 εκ ευρώ από δικά τους χρήματα για τόκους που είχαν φορτώσει στην πλάτη της ομάδας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια που οι Γκλέιζερ δεν παίρνουν χρήματα από τα ταμεία της Γιουνάιτεντ για να αποπληρώσουν μέρος των δανείων που πήραν για να αγοράσουν τις μετοχές της ομάδας και αυτό, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ετοιμάζονται να πουλήσουν. Αν τελικά υπάρξει συμφωνία, τότε οι Γκλέιζερ θα πληρώσουν όλα τα δάνεια και θα αποκομίσουν καθαρό κέρδος μεγαλύτερο των 900 εκ ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν στις αρχές Νοεμβρίου στο Κατάρ και λειτούργησε σαν πρέσβης στην προσπάθεια για ανάληψη του Μουντιάλ.
(Πηγή) sentragoal.gr