Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ χαλάρωσε, εδώ είναι… Super League (2-1)!

Ανώμαλη προσγείωση για τον «δικέφαλο του Βορρά». Μετά το μεγάλο διπλό στο Ζάγκρεμπ και την ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, η Κέρκυρα...
αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ. Καθαρή νίκη με 2-1 για τους Φαίακες, που προηγήθηκαν με τον Η. Ιωάννου στο 6’, ισοφαρίστηκαν από τέρμα του Αθανασιάδη στο 45’, αλλά ανέκτησαν το προβάδισμα χάρη σε ένα γκολ του Στολτίδη στο 49’.
Πώς έπαιξε:
Ανάσες στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη έδωσε ο Μάκης Χάβος. Στο 4-3-2-1 που επέλεξε, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλκιάς, με τους Τσιρίλο-Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας, τον Σαβίνι αριστερά και τον Σνάουτσνερ δεξιά. Με δεδομένες τις απουσίες των τραυματιών Βιτόλο και Ίβιτς, το δίδυμο στον άξονα συνέθεσε ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Μπαλάφα, με τον Φωτάκη σε ρόλο επιτελικού μέσου, τους Βιεϊρίνια (αριστερά) και Ελ Ζαρ (δεξιά) στα άκρα και μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη.
Τελικά, με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο «Σάλπι» πέρασε μέσα -αντί του Μπαλάφα-, όπως και ο Λίνο, μετά από τρεις μήνες, στη θέση του Σαβίνι, με τον «δικέφαλο» να γίνεται πιο επιθετικός και το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-4-2. Ο Χάβος ολοκλήρωσε από το 63’ τις αλλαγές του, με τον Ελ Ζαρ να βγαίνει για να μπει ο Κριστιάνο.
Με το μυαλό ακόμα στο… Ζάγκρεμπ και τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 6ο λεπτό και μετά από δυνατό βολέ του Κωνσταντόπουλου, κερδισμένη κεφαλιά του Στολτίδη σε εναέρια μονομαχία και πάσα του Τσίγκα, ο Η. Ιωάννου κεραυνοβόλησε με ένα μονοκόμματο σουτ τον Χαλκιά, πετυχαίνοντας το 1-0.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να δέχεται μεγάλη πίεση, ωστόσο όχι μόνο δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά, όταν από λάθος γύρισμα του Ελ Ζαρ στην άμυνα, ο Τσίγκας βγήκε μόνος απέναντι από τον Χαλκιά σουτάροντας άουτ, αλλά κατάφερε να φέρει στα ίσια το ματς. Με τον συνήθη ύποπτο, Βιεϊρίνια, να βγάζει σέντρα ακριβείας για τον Αθανασιάδη στο δεύτερο δοκάρι με τον νεαρό φορ να πλασάρει ιδανικά με το αριστερό.
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο δημιουργικό κομμάτι ήταν εμφανές, με τον Χάβο να περνά -με την έναρξη του β’ ημιχρόνου- τον Σαλπιγγίδη και τον Λίνο, γυρίζοντας σε 4-4-2 το σύστημα της ομάδας. Η Κέρκυρα, όμως, μπήκε φορτσάτη και μετά από σουτ του Μίχου, ασταθή απόκρουση του Χαλκιά και κοντινό σουτ του Στολτίδη ανέκτησε το προβάδισμα. Η… μοναδική αντίδραση του ΠΑΟΚ, ήταν ένα δοκάρι σε σουτ του Κριστιάνο, που μετά από πάσα του Βιεϊρίνια έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, αλλά είδε την μπάλα -και τις ελπίδες της ομάδας του να ισοφαρίσει- να σταματούν στο οριζόντιο δοκάρι.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (63′ Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας (90′ Χάμπλε), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Η. Ιωάννου (79′ Δ. Ιωάννου), Μακρής.
Στον πάγκο: Αποστολίδης, Δεινόπαππας, Λαμπρόπουλος, Μακρυδημήτρης.
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπαλάφας (46′ Σαλπιγγίδης), Γκαρσία, Ελ Ζαρ (63′ Κριστιάνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης, Σαβίνι (46′ Λίνο).
Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Φιλομένο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) 
ΓΗΠΕΔΟ:
 Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας
(Πηγή) sport-fm.gr