Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ… ΧΕΙΜΩΝΑ!

Απεργιακές κινητοποιήσεις και άσχημες καιρικές συνθήκες συνθέτουν το φινάλε του πρώτου γύρου που βγάζει τον πρωταθλητή χειμώνα. Στην μέση χωρισμένη η αγωνιστική, με Καβάλα-Ατρόμητο, Πανιώνιο-Αστέρα Τρ., Εργοτέλη-Πανσερραϊκό και Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό Βόλου το Σάββατο…
Κυριακή παίζουν Αρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ.
Μισό τίτλο…. για Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό θα αναδείξει η ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής. Στο κατώφλι του μισού πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το αβαντάζ του +2 επί των «πράσινων» ωστόσο έχουν και πιο δύσκολο αγωνιστικά «έργο».
Συγκεκριμένα, την Κυριακή η ομάδα του Βαλβέρδε δοκιμάζετε στο νεόκτιστο AEL FC Arena κόντρα στην ουραγό Λάρισα που έχει πλέον νέο προπονητή τον Γιόρν Αντερσεν. Μια μέρα νωρίτερα, στο ΟΑΚΑ το «τριφύλλι» υποδέχεται τον έτερο Ολυμπιακό από τον Βόλο έχοντας οπαδούς αλλά και «δίψα» για νίκη μετά την απώλεια στην Τρίπολη.
Το Σάββατο πριν το ματς στο ΟΑΚΑ (19:30), διεξάγονται ακόμα τρία ματς που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στο «Ανθή Καραγιάννη» η Καβάλα υποδέχεται τον επικίνδυνο Ατρόμητο, ενώ την ίδια ώρα (17:15) ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης που έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Τέλος, στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης θέλει μια ακόμα νίκη μετά από αυτήν με την Κέρκυρα και κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Την επομένη, πριν το ματς στην Λάρισα (19:30) με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, το μεσημέρι ανοίγουν την αγωνιστική μέρα οι δύο ευρωπαίοι. Στις 15:00, ο Αρης περιμένει την Σκόντα Ξάνθη σ’ ένα κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενώ στην Κέρκυρα οι φίλοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να αποθεώσουν τους παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» μετά το «διπλό» πρόκρισης στο Ζάγκρεμπ.
Τέλος στο Καυτανζόγλειο, ο Ηρακλής θέλει επιστροφή στις νίκες απέναντι στην κουρασμένη ΑΕΚ που ωστόσο μετά τον αποκλεισμό από το Εuropa League στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα.
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Καβάλα-Ατρόμητος 17:15, Novasports 2
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»
Ένα μήνα σχεδόν χωρίς νίκη στην έδρα της συμπληρώνει η Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» με τελευταία νίκη επί της ΑΕΚ στις 21 Νοεμβρίου. Οι παίκτες του Χένρικ Κάσπερτσακ μετά την ισοπαλία εκτός έδρας στο «γειτονικό» ντέρμπι με την Σκόντα Ξάνθη θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες για να μην χάσουν την επαφή τους με τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Στον Ατρόμητο γνωρίζουν πως μετά την Τούμπα και το Καραϊσκάκη καλούνται να πάνε σε μια ακόμα δύσκολη έδρα όπως αυτή της Καβάλας. «Τελειώνει για εμάς ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και μπορώ να πω ότι έχουμε ανάμικτα συναισθήματα. Το πρώτο κομμάτι είναι ότι χάσαμε αρκετούς βαθμούς από δικά μας σφάλματα και το δεύτερο είναι ότι στα τελευταία έξι-εφτά παιχνίδια είμαστε μια πολύ καλή ομάδα» τόνισε ο Γιώργος Δώνης.
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 17:15, Novasports 3
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Γ.Σ. Πανιωνίου
Δυόμιση χρόνια μετά ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει και μετά την ατυχή πρεμιέρα του στις Σέρρες, κάνει την «παρθενική» του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της ομάδας. «Είναι δύσκολο να χτίζεις μία ομάδα. Πάντα έχω την αίσθηση ότι φανταζόμαστε αλλιώς την ομάδα. Όχι σε αυτήν την βαθμολογική θέση και ούτε με όλα αυτά τα προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο» τόνισε ο Λεμονής που ξεκαθάρισε στους παίκτες του ότι πλέον κάθε παιχνίδι είναι ματς της χρονιάς για την ομάδα των «κυανέρυθρων».
Με σύμμαχο την θετική παράδοση των δύο τελευταίων επισκέψεών του στην «Πλατεία» αλλά και την θετική εικόνα που έδειξε η ομάδα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου καλείται να συνεχίσει να κατακτά βαθμούς μακριά από την πόλη της Αρκαδίας. «Είμαστε υποχρεωμένοι σε μία καυτή έδρα όπως θα είναι αυτή του Πανιωνίου να πάμε και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για την ομάδα» τόνισε ο τεχνικός του Αστέρα για το ματς στην Νέα Σμύρνη.
Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 17:15
Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)
Γήπεδο: Παγκρήτιο στάδιο
Με στόχο να κατακτήσει την τέταρτη εντός έδρας νίκη του θα επιδιώξει ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί υποδέχονται τα «λιοντάρια» στο Παγκρήτιο, και μετά την νίκη με 3-0 επί της Κέρκυρας στο δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι τους θέλουν το «τρίποντο» προκειμένου να φτάσουν τους 20 βαθμούς και να ατενίσουν τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος σαφώς πιο άνετα και χωρίς πολύ άγχος. Ο Νίκος Καραγεωργίου μπορεί να μην έχει στα πλάνα του τον Γιαλούση ωστόσο υπολογίζει στην βοήθεια του Λεάλ.
Τις εντυπώσεις τις κερδίζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι αλλά στα τελευταία δύο παιχνίδια εκτός από αυτές δεν πήρε την νίκη και έμεινε μ’ έναν βαθμό, αυτό κόντρα στον Πανιώνιο. Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού μετά την νέα απώλεια εντός έδρας έβαλε τις φωνές στους ποδοσφαιριστές του κυρίως λόγω της αναποτελεσματικότητας η οποία ταλαιπωρεί τις τελευταίες αγωνιστικές την ομάδα. Μάλιστα ο Κοκότοβιτς έστειλε μήνυμα σε όσους έπρεπε να το πάρουν… πως αν συνεχίσουν την ίδια εικόνα σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν.
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 19:30, Novasports 2
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Το στραβοπάτημα στην Τρίπολη έφερε τον Παναθηναϊκό δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή και οι «πράσινοι» καλούνται να κερδίσουν στο ΟΑΚΑ, τον Ολυμπιακό Βόλου και πλέον να περιμένουν πιθανό στραβοπάτημα του έτερου Ολυμπιακού Πειραιώς που αγωνίζεται την Κυριακή στην Λάρισα, για να δει αν θα είναι εκείνος ο πρωταθλητής χειμώνα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ετοιμάζεται και πάλι για αλλαγές στο αρχικό σχήμα ενώ γνωρίζει πως οι παίκτες του θα έχουν τελικά την συμπαράσταση των οπαδών τους.
Μετά από τρεις ισοπαλίες εκτός έδρας (σε Περιστέρι, Καυτανζόγλειο και Σέρρες) ο Ολυμπιακός Βόλου γνωρίζει ότι θα έχει δύσκολο έργο στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης Τσιώλης γνωρίζει και έχει εντοπίσει το πρόβλημα αφού βλέπει η ομάδα του να έχει καλή ανάπτυξη να δημιουργεί ευκαιρίες ωστόσο σε κάθε ματς να χάνουν ένα «τσουβάλι» γκολ. Για τον λόγο αυτό τεχνική ηγεσία και διοίκηση έχουν κατασταλάξει στο γεγονός πως η ομάδα θα ενισχυθεί στον τομέα αυτό τον προσεχή Ιανουάριο.
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010
Άρης-Σκόντα Ξάνθη 15:00, Novasports 3
Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Από την αποθέωση και τα πανηγύρια της πρόκρισης στους «32″ του Europa League στην κλήρωση με την Μάντσεστερ Σίτι αλλά και το παιχνίδι στο αντίο του πρώτου γύρου με την Σκόντα Ξάνθη. «Εμείς μόνο τον εαυτό μας φοβόμαστε, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο» τόνισε μετά το ματς με την Ρόζενμποργκ, ο Μιχάλης Σηφάκης. Τρεις νίκες σε τέσσερα ματς για τους «κιτρινόμαυρους» κόντρα στην ακριτική ομάδα με τον Ραούλ Κούπερ να θέλει συνέχεια της θετικής παράδοσης με μια ακόμα επιτυχία.
Η εκπληκτική πορεία των τελευταίων πέντε αγώνων με δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες έχει οδηγήσει την Σκόντα Ξάνθη στην έβδομη θέση μια αγωνιστική πριν την λήξη του πρώτου γύρου. Οι Ακρίτες αισιοδοξούν πως η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη αφού λείπει το άγχος και η ομάδα αποδίδει σε κάθε ματς καλύτερα. Την ίδια ώρα που η ομάδα προετοιμάζεται για το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η διοίκηση είναι έτοιμη για ενίσχυση και σε τεχνικό επίπεδο με έλευση νέου προπονητή (παρόλο που ο Νίκος Παπαδόπουλος τα έχει πάει άριστα) αλλά και σε έμψυχο υλικό.
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 15:00, Novasports 2
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Γήπεδο: Ε.Α.Κ. Κέρκυρας
Ψυχραιμία συνέστησε ο τεχνικός της Κέρκυρας, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ενόψει του νέου δύσκολου αγώνα εντός έδρας με τον «ανεβασμένο» από την ευρωπαϊκή του επιτυχία ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος προπονητής των «Φαιάκων» μετά την βαριά ήττα στο Ηράκλειο από τον Εργοτέλη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με μια ήττα δεν χάθηκε τίποτα» και έδωσε το σύνθημα για μια μεγάλη νίκη. Στο αγωνιστικό μέρος, οι τραυματίες Βενέτης και Καλαντζής δύσκολα θα προλάβουν το ματς της Κυριακής κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Το «διπλό» στο Ζάγκρεμπ που έφερε την πρόκριση στους «32″ του Europa League για τον ΠΑΟΚ, άλλαξε άρδην πολλά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το περισσότερο απ’ όλα όμως ήταν το θέμα της ψυχολογίας που μετά από την νίκη στο ντέρμπι με τον συμπολίτη Ηρακλή, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε μια πανάξια ευρωπαϊκή πρόκριση και πλέον ατενίζει το μέλλον του σαφώς με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Για τον λόγο αυτό, οι Αραβες… φαίνεται ολοένα και περισσότερο να πλησιάζουν. Αγωνιστικά, ο Μάκης Χάβος για το δύσκολο ματς στην Κέρκυρα φοβάται μόνο την κούραση των ποδοσφαιριστών του.
Ηρακλής-ΑΕΚ 17:15, Novasports 2
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο στάδιο
Οι τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς έφεραν στην δέκατη θέση τον «Γηραιό» και σε προβληματισμό την τεχνική ηγεσία αλλά και τους οπαδούς του συλλόγου για την εικόνα της ομάδας. Από τις 15 του προηγούμενου μήνα έχει να κερδίσει ο Ηρακλής (στο τοπικό ντέρμπι με Αρη) και ο Ουζουνίδης είπε ενόψει ΑΕΚ: «Χρειάζεται μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι μας και μερικές φορές να γινόμαστε και πιο σκληροί με τον αντίπαλο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ περιμένω να μπούμε αποφασιστικοί. Η ομάδα έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς για να μην μπλέξει σε περιπέτειες.»
Και τώρα πρωτάθλημα και Κύπελλο το σύνθημα στην ΑΕΚ που μετά τον Παναθηναϊκό και η «Ενωση» αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις. Η ομάδα του Χιμένεθ υπέστη την ήττα από την Ζενίτ στο ΟΑΚΑ και έμεινε εκτός Europa League, με τον Νέιθαν Μπερνς να δίνει το στίγμα για την επόμενη μέρα με τον καλύτερο τρόπο. «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα, να μην απογοητευτούμε. Δεν πρέπει να έχουμε σκυμμένα τα κεφάλια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να μαζέψουμε βαθμούς και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο». Σύμμαχος της ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο η παράδοση που λέει πως στα τελευταία τέσσερα ματς εκεί, έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.
Λάρισα-Ολυμπιακός 19:30, Novasports 1
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Γήπεδο: AEL F.C. Arena
Με νέο τιμονιέρη τον Νορβηγό τεχνικό, Γιόρν Αντερσεν, η Λάρισα κάνει ένα νέο ξεκίνημα πριν το αντίο του πρώτου γύρου με σκοπό να βγει από την πολύ δύσκολη θέση αφού βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας. «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να μείνουμε στην κατηγορία. Από κει και μετά θα δούμε τους επόμενους μήνες, πως μπορούμε να τους επαναπροσδιορίσουμε» τόνισε ο νέος τεχνικός που υπογράμμισε ότι παρόλο που έχει ένα σύνολο με ποιότητα θέλει ενίσχυση. Αγωνία στους «βυσσινί» και για τις καιρικές συνθήκες αφού το νέο AEL FC Arena ήταν γεμάτο χιόνι τις προηγούμενες μέρες.
Μετά το μήνυμα ελπίδας κατά της φτώχειας ο Ολυμπιακός καλείται να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και συνεπώς να βγει πρωταθλητής χειμώνα, ξεπερνώντας το δύσκολο έργο που έχει στην έδρα της Λάρισας. Οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν στην άκρη τα όποια μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν και θέλουν το «τρίποντο» σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή των «βυσσινί». Οι Πειραιώτες στις τελευταίες επισκέψεις τους στο Αλκαζάρ (μέχρι τώρα) μετρούσαν από το 2006 που έχασαν για τελευταία φορά, τρεις ισοπαλίες και μια νίκη. Πιθανή επιστροφή του Ριέρα, αμφίβολος ο Νέμεθ και απουσία του Ρόμενταλ, τα νέα του Βαλβέρδε που ετοιμάζει τα πλάνα του.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η)
Ατρόμητος-Λάρισα
Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος
Αρης-Καβάλα
Ολυμπιακός-Ηρακλής
Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ
Σκόντα Ξάνθη-Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης
ΑΕΚ-Κέρκυρα
(Πηγή) sport24.gr