Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας της WikiLeaks

Μετά τις δηλώσεις του Τζούλιαν Ασάντζ περί νέου Μακαρθισμού στην αμερικανική πολιτική σκηνή και την υπόσχεση του μετά την αποφυλάκιση του ότι θα συνεχίσει να... αποκαλύπτει απόρρητα έγγραφα, η Bank of America ανακοίνωσε το Σάββατο πως δεν θα προχωρήσει στην καταβολή των μισθών που προορίζονται για τους εργαζόμενους στη WikiLeaks. 

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, δήλωσε εξαγριωμένη από το γεγονός ότι η WikiLeaks θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις που σχετίζονται με το τραπεζικό σύστημα της Αμερικής κι έτσι μαζί με MasterCard, PayPal και Visa Europe θα αποκλείσει τόσο τον Ασάντζ όσο και τους υπόλοιπους εργαζομένους της WikiLeaks απο οποιαδήποτε συναλλαγή.
«Αυτή η απόφαση βασίζεται στη λογική μας πεποίθηση ότι η WikiLeaks μπορεί να επιδοθεί σε δραστηριότητες που αντιβαίνουν στις εσωτερικές μας πολιτικές» είπε εκπρόσωπος της Bank of America στο Reuters.
Η WikiLeaks έχει ανακοινώσει ότι διαθέτει έγγραφα τα οποία αποκαλύπτουν τις ανήθιξες πρακτικές μεγάλης τράπεζας των ΗΠΑ και που θα αποκαλύψει τον επόμενο χρόνο.
Σε απάντηση προς την πράξη αυτή της τράπεζας, η WikiLeaks ζήτησε από τους followers της στο Twitter να αποσύρουν τα χρήματα τους από την Bank of America.
«Ζητούμε από όλους αυτούς που ζητούν την ελευθερία του λόγου να κλείσουν τους λογαριασμούς τους. Ακόμα κι αν η επιχείρηση σας συνδέεται με την τράπεζα, μεταφέρετε τα χρηματά σας αλλού, σε μια πιο ασφαλή τράπεζα», λέει στο tweet της η WikiLeaks.