Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Όλα ήταν στο… μηδέν ανάμεσα σε Πανιώνιο και Αστέρα

Το τελικό 0-0 στη Νέα Σμύρνη, δεν ήταν ικανό να «ξελασπώσει» ούτε τον....
Πανιώνιο, αλλά ούτε και τον Αστέρα Τρίπολης.
Ελαφρώς καλύτεροι οι «κυανέρυθροι», που είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν στο 35’, αλλά συνεχίζουν να βαδίζουν σε τεντωμένοι σκοινί, αφού παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη με 15 πόντους. Από κοντά και οι Αρκάδες, με 16.
Η ατάκα «μου λείπουν 99 δραχμές για να βάλω στη μπάντα ένα κατοστάρικο» από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, αντικατοπτρίζει ιδανικά την φτωχή βαθμολογική συγκομιδή του Πανιώνιου και του Αστέρα φέτος. Κατάσταση που έχει φέρει τις δύο ομάδες στα όριά τους.
Στο σημερινό ματς, οι «κυανέρυθροι» -με τη βοήθεια και της έδρας- έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για τη νίκη. Παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά και κάνοντας λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο, είχαν από νωρίς τον έλεγχο.
Ο Αστέρας, όμως, ήταν καλά στημένος και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του. Μάλιστα, σε μία αντεπίθεση φωτιά, όπου ο Κρις συνεργάστηκε με τον Αράς, ο τελευταίος βγήκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μάχο, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Αυστριακό, που έπεσε και έδιωξε σωτήρια με τα πόδια.
Ωστόσο η κορυφαία φάση του πρώτου 45λεπτου δεν ήταν αυτή. Στο 35’, ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση με την μπάλα να χτυπά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και στην εξέλιξη της φάσης τον Λαδάκη να την απομακρύνει όπως-όπως από την περιοχή των Αρκάδων.
Κοντρολαρισμένο ήταν σε όλη τη διάρκειά του το δεύτερο ημίχρονο, με τους δύο προπονητές να προσπαθούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα με τις αλλαγές τους. Μάταια εκ του αποτελέσματος, αφού οι -ελάχιστες- φάσεις που δημιουργήθηκαν και γενικά η εικόνα που υπήρχε, έδινε την αίσθηση πως όσο και να έπαιζαν, γκολ δεν θα έμπαινε με τίποτα.
Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα (75′ Οκπάπο), Μπάλαμπαν, Κούκετς (58′ Σκούρτης), Γουνδουλάκης, Σάμαρης (67′ Βαρό), Σιόβας, Αναστασόπουλος, Κοντοές, Τσότσαλιτς.
Στον πάγκο: Μπέλιτς, Γιόνσον, Κολοβός, Σαλαλί.
Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Ουντότζι, Λαδάκης, Μπαστία, Κρις (70′ Κερ), Αράς (46′ Καρέρα), Ροζέριο (83′ Φορτούνης).
Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Φρανκού, Μπαρτολίνι, Αργυρόπουλος.
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
(Πηγή) sport-fm.gr