Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

O μέτριος Ηρακλής έκανε… πλάκα σε μια ΑΕΚ για γέλια (2-0)!

Χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα ο Ηρακλής επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στο Καυταντζόγλειο (41′ Ντάνι, 58′ Παπαστεριανός) και...
ανεβαίνει στη βαθμολογία. Όσο για την Ένωση, αποτελεί εφιάλτη για τους οπαδούς της…
Στον πάγκο Μάρα-Σίσιτς
Ο Μαρίνος Ουζούνίδης αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο του Μάρα και Σίσιτς τιμωρώντας τους μ’ αυτόν τον τρόπο για την κακή παρουσία τους στο ματς της Τούμπας. Ο Ηρακλής ξεκίνησε τον αγώνα με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Λίμα. Κατσικάς και Χοσέμι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ντάνι και Παπαστεριανός τα δύο αμυντικά χαφ με τους Σολτάνι να κινείται αριστερά και τον Ζσοτ δεξιά. Στον άξονα ο Γκαρσία και στην κορυφή ο Γιάκομπ.
Με 4-3-3 η ΑΕΚ 
Σε ό,τι αφορά το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο Καυτατζόγλειο, περισσότερες πιθανότητες έχει το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής, αριστερό μπακ ο Καράμπελας, δεξιά ο Γιάχιτς και στόπερ οι Μανωλάς, Δέλλας. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι Ντιόπ και Καφές, με τον Σκόκο αριστερό εξτρέμ, τον Λεονάρντο σε αντίστοιχο ρόλο δεξιά. Ο Γκέντζογλου στον άξονα και ο Λυμπερόπουλος στην κορυφή.
Ανοιχτό παιχνίδι 
Μπορεί να μπήκε στο παιχνίδι πιο δυνατά ο Ηρακλής και να κυριάρχησε κατά διαστήματα στο κέντρο όμως και η ΑΕΚ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ευκαιρίες δεν υπήρχαν μπροστά από τις δύο εστίες. Το παιχνίδι όσο γρήγορα γινόταν μετά το 15λεπτό, άλλο τόσο τα λάθη ήταν πολλά εκατέρωθεν. Η ΑΕΚ προσπάθησε με την μπάλα κάτω και με ωραίους συνδυασμούς να πλησιάσει τα καρέ του «Ελε», ενώ ο «Ήρα» από τα πλάγια προσπαθούσε με σέντρες σημαδεύοντας το κεφάλι του Γιάκομπ.
Αναζήτησε το γκολ
Ο Ηρακλής είχε δυο καλές στιγμές μπροστά από την περιοχή της ΑΕΚ. Στο 22’ η κεφαλιά του Γιάκομπ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή. Ενώ η δεύτερη στο 31ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Παπαστεριανού από τον άξονα με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.  Πέντε λεπτά αργότερα άλλη μια ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς με τον Αραμπατζή από πλάγια δεξιά κάτι σαν σέντρα σου ο γκολκίπερ της Ένωσης έδιωξε σε κόρνερ.
Ντάνι και 1-0
Ο Ηρακλής που είχε καλύτερα πατήματα στο γήπεδο ευτύχισε να πετύχει πρώτος γκολ στο 41ο λεπτό. Ο Λίμα εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά όπως επιτίθεται ο Γηραιός, κεφαλιά στο πίσω δοκάρι από τον Κατσικά για τον Ντάνι και αυτός με γυριστό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ πλήρωσε τα συσσωρευμένα λάθη της στην μεσαία γραμμή με τον Μανόλο Χιμένεθ να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος με την παρουσία της ομάδας του. Το σκορ πριν από τέλος του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να ήταν και 2-0 όταν ο Λίμα με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από ο δοκάρι του Αραμπατζή.
Μπλάνκο αντί Ντιοπ
Ο Χιμένεθ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αποφάσισε να αντικαταστήσει τον βαρύ και κακό σήμερα Ντιοπ με τον Μπλάνκο. Άλλωστε η ΑΕΚ γα 45 ολόκληρα λεπτά έπαιζε χωρίς καθαρόαιμο  επιθετικό με τον Ελευθερόπουλο να περνάει ένα ξεκούραστο πρώτο ημίχρονο.
Ασφυκτική πίεση η ΑΕΚ
Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει και να περιορίσει τον Ηρακλή αμυντικά. Προσπάθησε και πήρε το κέντρο και φτιάξει φάσης στα καρέ του «Ελέ». Δείχνοντας ότι έχει σκοπό να διεκδικήσει το καλύτερο από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Στο 50ο λεπτό σουτ του Λεονάρντο στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 57′είχαμε  τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Σέντρα από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά από τα… δύο μέτρα εντελώς αμαρκάριστος και ο Ελευθερόπουλος βρήκε την μπάλα, για να κρατήσει το 1-0.
Το γκολ όμως ο Ηρακλής
Η υπεροχή της ΑΕΚ δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ. Ότι δεν έκανε ο Λυμπερόπουλος με τον Λεονάρντο το πέτυχε  Μανώλης Παπαστεριανός στο 58ο λεπτό με μια βολίδα από τα 20 μέτρα στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στα δίχτυα του Αραμπατζή. Ήταν η πρώτη έξοδος από την περιοχή του και ένα κρίσιμο λάθος από τον Γκέντσογλου.
Βγάλτε τις φανέλες 
Μετά το 78ο λεπτό οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας του για την εμφάνιση τους. Υπήρχαν και συνθήματα όπως «…όποιος δεν μπορεί να πάει στα μ…..». Ο κόσμος της ΑΕΚ που ταξίδεψε μέχρι την Θεσσαλονίκη για να δει την αγαπημένη ου ομάδα απογοητεύτηκε για μια ακόμα αγωνιστική, Μετά το 80’ οι περισσότεροι από αυτούς άρχισαν να φεύγουν από το γήπεδο.
Πολλά νεύρα στο τέλος
Το παιχνίδι στο τέλος χάλασε με τους ΑΕΚτζήδες να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους για την προδιαγραφόμενη ήττα. Έτσι είχαμε συχνά πυκνά αψιμαχίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον Παππά να προσπαθεί να χωρίσει τους παίκτες και να επιβάλει την τάξη.
MAN OF THE MATCH: Ο «μικρός» Μανόλης Παπαστεριανός έκανε πολύ δουλεία στο χώρο του κέντρου. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όπου η πίεση της ΑΕΚ ήταν μεγάλη. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ και σίγουρα θα έχει θέση και στους δύο τίτλους για την 15η αγωνιστική.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολλά τα λάθη για τους παίκτες της ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι. Στο πρώτο γκολ του Ηρακλή δεν υπήρχε παίκτης στο ημικύκλιο να πέσει πάνω στον Ντάνι, ενώ στο δεύτερο γκολ είχαμε το τραγικό λάθος του Γκέντζογλου.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε τα ζάρια και έφερε εξάρες. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να «τιμωρήσει» του Μάρα και Σίσιτς αφήνοντας τους στον πάγκο και του βγήκε όπως ακριβώς το σχεδίασε.
Η ΓΚΑΦΑ: Η βοήθεια από τον πάγκο της ΑΕΚ άργησε να έρθει και όταν ήρθε ήταν αργά για την Ένωση. Ο Μανόλο Χιμένεθ που προτίμησε να ξεκινήσει με μοναδική επιθετική αιχμή τον Λυμπερόπουλο εκτέθηκε.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ανδρέας Παππάς ήταν αρκετά κοντά στις φάσεις και πήρε σωστές αποφάσεις. Εκτός από το γεγονός ότι χαρίστηκε στον Ντιοπ την δεύτερη κίτρινη κάρτα
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε αγωνιστικό προσανατολισμό. Πλέον στον Γηραιό θα κάνουν καλές γιορτές ενώ στην ΑΕΚ υπάρχει μεγάλος προβληματισμός με την διοίκηση να καλείται να πάρει άμεσα αποφάσεις και να στηρίξει επιτέλους όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις τον Μανόλο Χιμένεθ.
(Πηγή) gazzetta.gr