Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ανώμαλη προσγείωση Άρη στον πλανήτη… Ξάνθη (0-2)!

Με κορυφαίο τον Δημήτρη Σουάνη που πέτυχε δύο γκολ, η ασταμάτητη Ξάνθη, επικράτησε 2-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
Πορεία…
πρωταθλητισμού για τους Ακρίτες με τέσσερις νίκες τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, φανερά κουρασμένος ο Άρης που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Με δέκα από το πρώτο ημίχρονο έπαιζαν οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Βανγκέλι. Ένα δοκάρι και για τις δύο ομάδες.
Με τις… δάφνες από την σπουδαία ευρωπαϊκή πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ νωπές, ο Άρης μπήκε δυνατά στο Κλεάνθης Βικελίδης και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα λίγο μετά το δεκάλεπτο.
Ο Καζναφέρης έκανε ωραία προσπάθεια, τράβηξε πάνω του δύο αμυντικούς πάσαρε στον Ναφτί ο οποίος όμως σπατάλησε την ευκαιρία με ένα άψυχο σουτ.
Η Ξάνθη γρήγορα ισορρόπησε και έπαιξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Την πρώτη φορά το σουτ του Πόι στο 17’ κόντραρε στους αμυντικούς, πέντε λεπτά αργότερα όμως το Βικελίδης πάγωσε. Ο Φλίσκας με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Σουάνη ο οποίος με διαγώνιο δυνατό σουτ από δύσκολη γωνία νίκησε τον Σηφάκη.
Το παιχνίδι στην συνέχεια είχε άγρια ομορφιά. Στο 32’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία. Το σουτ του Φατί πρώτα τράνταξε το δοκάρι του Λυμπερόπουλου και η κεφαλιά του Νέτο πέρασε λίγο άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα τα «αίματα» άναψαν> Μαρσελίνιο και Βαγγέλη είχαν μια κοκοραμαχία και χρεώθηκαν από μία κίτρινη. Στην εξέλιξη της φάσης ο παίκτης του Άρη έσπρωξε τον Μαρσελίνιο και αποβλήθηκε!
Η Ξάνθη είχε την μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 38’ όταν η κεφαλιά του Βάλλα σταμάτησε στο οριζόντιο του Σηφάκη και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Δεν μπορούσε να βρει χώρους ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να μένει και από δυνάμεις μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στην Ρόζενμποργκ. Η Ξάνθη κρατούσε εύκολα το αποτέλεσμα και κατάφερε στο 62’ να διπλασιάσει τα τέρματά της. Μετά από σέντρα του Μπέρτου από δεξιά, ο Σουάνης νικήθηκε αρχικά από τον Σηφάκη, στην συνέχεια όμως πήρε το… ριμπάουντ κάνοντας το 2-0.
Στα όσα λεπτά απέμειναν για την λήξη του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι παρόλο που είχαν την πρωτοβουλία δεν δημιούργησαν την μεγάλη φάση, με την Ξάνθη να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό που την ανέβασε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς.
ΑΡΗΣ (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Ναφτί, Φατί, Νέτο, Καζναφέρης(59′ Χαβίτο), Κόκε (83′ Μενδρινός), Τσέζαρεκ(72΄Ρουίς).
Στον πάγκο: Βελλίδης, Οριόλ,Κατίδης, Μενδρινός,Πρίττας.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Βάλλας, Αντεφέμι, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο, Φλίσκας, Σουάνης (82′ Μπόατενγκ), Πόι(74′ Έλινγκτον), Μαρσελίνιο(66′ Βασιλακάκης)
Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Τσουμάνης, Μάνταλος, Μπόατενγκ, Κομεσίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Καρδίτσας)
ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
(Πηγή) sport-fm.gr