Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Σοκ στις καθυστερήσεις για την Καβάλα, λύτρωση του Ατρόμητου (1-1)!

Οι Καβάλα και Ατρόμητος έμειναν στο δίκαιο -βάσει της εικόνας τους- 1-1 στην έδρα των Αργοναυτών στο μεταξύ τους ματς για...
την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Φωνάζουν οι Περιστεριώτες για πέναλτι πάνω στον Αναστασάκο στο 84′.
Το πρώτο μέρος
Δυναμικά μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο καλά τον αγώνα, έχοντας μάλιστα μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Σαγκανόσφκι στο 5ο λεπτό, που από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ. Οι Περιστεριώτες είχαν και άλλες καλές στιγμές για να βάλουν γκολ, ωστόσο στην συνέχεια η Καβάλα ισορρόπησε το ματς.
Οι Αργοναύτες βγήκαν μπροστά και έκαναν φάσεις, όπως αυτή στο 40ό λεπτό με δύο σουτ των Ογκμπέτσε και Δρόσου. Το πρώτο αποκρούστηκε και το δεύτερο πέρασε έξω. Οι δύο αντίπαλοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο αλλά τους έλλειψαν τα καλά τελειώματα. Με άλλα λόγια δεν έκαναν σωστές τελικές προσπάθειες και έτσι έμειναν στο 0-0.
Κεφαλιά Ογκμπέτσε και 1-0!
Στην επανάληψη η Καβάλα μπήκε αποφασισμένη να… καθαρίσει το ματς. Αυτή της η αποφασιστικότητα της έδωσε το γκολ. Στο 52′ μετά από σέντρα του Δρόσου ο Ογκμπέτσε με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Δώνης προσπάθησε να αντιδράσει από τον πάγκο βάζοντας τους Μπρίτο, Σαμπού και Αναστασάκο. Έτσι έκανε πιο επιθετικό τον Ατρόμητο επιζητώντας να κυνηγήσει τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης.
Φωνές για πέναλτι Στο 84′ ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τόμασιτς πάνω στον Αναστασάκο μες στην μικρή περιοχή. Όπως φάνηκε από το ριπλέι υπάρχει μία επαφή των δύο παικτών με τον παίκτη της Καβάλας να σπρώχνει τον φορ των Περιστεριωτών.
Λυτρωτής ο Σαγκανόφσκι!
Και ενώ όλα έδειχναν πως η Καβάλα θα κρατούσε το 1-0 ο Σαγκανόσφκι είχε άλλη άποψη. Στο 93′ μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πήγε πάνω στον Νεμπεγλέρα που έκανε κάτι σαν πάσα-σουτ. Ο Σαγκανόσφκι έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ανάποδο σουτ ισοφάρισε το ματς ενώ αμέσως μετά υπήρξε μία μικρή ένταση μεταξύ των δύο ομάδων.
Man of the match: Οι σκόρερ των δύο γκολ. Ο Ογκμπέτσε με τον Σαγκανόφσκι. Και οι δύο σκόραραν από μία φορά ενώ είχαν και άλλες φάσεις για γκολ.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ατρόμητος παρουσίασε προβλήματα και στην αμυντική αλλά και στην επιθετική του γραμμή στο ματς με την Καβάλα. Ειδικά στην φάση του γκολ του Ογκμπέτσε η οπισθοφυλακή του… βγαίνει νοκ άουτ.
Στο ύψος του: Από πλευράς Καβάλας ο αρχηγός Ντιέ ήταν και πάλι θετικός. Ο πιτσιρικάς Δρόσος έχει κάνει εκ νέου ένα καλό ματς ενώ έβγαλε την σέντρα-ασίστ στο γκολ του Ογκμπέτσε. Από τον Ατρόμητο πάλεψε πιο πολύ ο Νεμπεγλέρας.
Η γκάφα: Ανήκει στην αμυντική γραμμή του Ατρομήτου στην φάση του γκολ του Ογκμπέτσε. Ο Δρόσος κάνει πολύ εύκολα την σέντρα ενώ ο σκόρερ της Καβάλας βάζει το γκολ σχεδόν ανενόχλητος.
Το στραγάλι: Ο διαιτητής Α. Σιδηρόπουλος έκανε λάθη μες στον αγώνα. Ελέγχεται για την φάση όπου ζήτησε πέναλτι ο Ατρόμητος στο 84’, όπως και για άλλες. Γενικά υστέρησε
Το ταμείο: Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο. Και οι δύο ομάδες είχαν φάσεις για γκολ και εν τέλει έμειναν με το Χ.
Συνθέσεις ομάδων
Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Σιόντης, Χργκοβιτς, Τόμασιτς, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Βουτσίσεβιτς (90+ Ναζλίδης), Καρντόζο (87’ Ντικρόκ), Ονουάτσι, Ογκμπέτσε (87’ Γιάννου), Δρόσος.
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (67’ Αναστασάκος), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης (46’ Μπρίτο), Τάτος, Ολιβεϊρα (59’ Σαμπού).
(Πηγή) gazzetta.gr