Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Δημοσιογράφος απελύθη για ένα τραγούδιΕν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων και με...
προσωπική εντολή του συνιδιοκτήτη του σταθμού ΒΗΜΑ 99,5 κ. Ρέστη, απελύθη ο συνάδελφος Κώστας Γιαννακίδης, επειδή κατά τη διάρκεια της εκπομπής του «έπαιξε» ένα κομμάτι, το οποίο σατιρίζει και σαρκάζει τα γνωστά χαριτωμένα άσματα περί Άη Βασίλη κλπ.Το συγκεκριμένο τραγουδάκι του Kevin Wilson, «Ηο Ηο Fucking Ηο», είναι πολύ γνωστό και περισσότερο προκαλεί τον γέλωτα και πολύ λιγότερο τα ήθη. Μετά το πέρας της εκπομπής ο μουσικός επιμελητής, υπεύθυνος για την «play list» δέχτηκε την μήνη του συνιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού.


Ωστόσο, τελικά, ο συνάδελφος Κώστας Γιαννακίδης, ο οποίος αρθρογραφεί στην στήλη «Good Morning Vietnam» της εφημερίδας «Veto», αποκάλυψε πως ήταν αυτός ο «υπονομευτής» των δημοσίων ηθών και εθίμων της κατά τ’ άλλα ηθικής και αμόλυντης ελληνικής κοινωνίας.


Παραμένει ανεξιχνίαστη η πραγματική αιτία της απόλυσης του Κώστα Γιαννακίδη, διότι είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα πειστούν ότι ένας δημοσιογράφος απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες λόγω του «βέβηλου» περιεχομένου ενός κατά τ’ άλλα χιουμοριστικού άσματος.
Ο συνάδελφος Κώστας Γιαννακίδης, πάντα διακριτικός για αυτούς που τον γνωρίζουν, δεν ζήτησε τα… ρέστα από τον κύριο Ρέστη.
Απολαύστε το τραγουδάκι του Kevin Wilson, το οποίο τραγούδησαν και οι αμίμητοι Monty Python: