Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Καντέ «Δεν υπάρχουν κλίκες στον Παναθηναϊκό»

Ευτυχής στον Παναθηναϊκό και κατηγορηματικός στο ότι δεν υπάρχουν κλίκες γαλλόφωνων, ισπανόφωνων και…
Ελλήνων δήλωσε ο Σεντρίκ Καντέ σε συνέντευξή του στον γαλλικό Τύπο. «Δεν υπάρχουν κλίκες, δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε γαλλική αποικία», τόνισε. «Δεν αξίζαμε να περάσουμε στους 16 του Champions League, στόχος τώρα το νταμπλ». Τι δήλωσε για τη συνεργασία με Μπουμσόνγκ, τον Σισέ, τον Γκοβού και το συμβόλαιό του.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
-Πρώτα από όλα, Σεντρίκ, πώς είσαι;
«Είμαι λίγο απογοητευμένος από την ισοπαλία που φέραμε στο ματς με την Τρίπολη, γιατί χάσαμε την κορυφή από τον Ολυμπιακό».
-Πώς είναι η πορεία σου στον Παναθηναϊκό; 
«Καλή. Τους πρώτους δύο μήνες της σεζόν είχα κάποιες δυσκολίες λόγω τραυματισμών και χρειάστηκε χρόνος για να προσαρμοστώ επειδή δεν έπαιζα. Είμαι εδώ για πάνω από ένα χρόνο τώρα, ζω μία όμορφη εμπειρία, κατέκτησε τίτλους και προκριθήκαμε στο Champions League. Είναι κάτι περισσότερο από ό,τι περίμενα».
-Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί…
«Ναι, είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που ζούσα στη Γαλλία. Είμαι σε μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και σε κάθε ματς παίζομε για τη νίκη. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για μένα, καθώς στη Γαλλία αγωνιζόμουν σε μέτριες ομάδες. Είναι πιο διασκεδαστικό να παίζεις με στόχο πάντα τη νίκη».
-Ο Σισέ, ο Γκοβού, ο Μπουμσόνγκ και ο Πλεσί είναι κι αυτοί στον Παναθηναϊκό. Πώς τα πηγαίνουν;
“Καλά. Είμαστε πέντε γαλλόφωνοι σε μία ξένη χώρα και περνάμε πολύ καιρό παρέα. Είναι κάτι φυσιολογικό, ιδιαίτερα για αυτούς που ήρθαν φέτος τους βοηθά να προσαρμοστούν».
-Πώς αντιμετωπίζουν τον Σισέ στην Ελλάδα; 
«Είναι ένας σταρ. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει τόσο μεγάλη προβολή και έχασε από τη λάμψη του μετά την αποχώρηση του Ριβάλντο πριν λίγα χρόνια. Δεν υπάρχον πολλοί σταρ. Ο Τζιμπρίλ ήρθε με τη φήμη του διεθνούς επιθετικού και ο κόσμος τον αναγνωρίζει στην Ελλάδα. Με τις εμφανίσεις του το φαινόμενο πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2004. Είναι το μεγαλύτερο αστέρι του πρωταθλήματος».
-Ο Γκοβού έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ελληνικού Τύπου…
«Δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Στον Τύπο έχουν δημοσιευτεί πράγματα που δεν αποδόθηκαν σωστά. Δεν έχει δείξει ακόμη αυτά που ο κόσμος και η ομάδα περίμενε από αυτόν, αλλά ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο αθλητικό κομμάτι. Ξέρουν όλοι τι μπορεί να προσφέρει ο Σίντνεϊ και η ομάδα το έχει καταλάβει αυτό».
-Συνθέτεις με τον Μπουμσόνγκ ένα 100% γαλλικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σε διευκολύνει αυτό;
«Φυσικά, ιδιαίτερα σε επίπεδο επικοινωνίας. Χρειάζεται αλληλοσυμπλήρωση και ποιότητα σε ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην αρχή της σεζόν ήμουν τραυματίας εγώ, μετά τραυματίστηκε ο Ζαν Αλέν. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να συνεργαστούμε, αλλά τώρα μπορούμε και αυτό είναι καλό. Θα δέσουμε ακόμη περισσότερο μεταξύ μας. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι θετικό να έχεις έναν Γάλλο παρτενέρ στα αποδυτήρια και στην καθημερινή ζωή, ειδικά αν είναι τόσο έμπειρος».
-Η παρουσία τόσων πολλών Γάλλων δεν δημιουργεί κάτι σαν κλίκα στην ομάδα; 
«Όχι. Το ποδόσφαιρο είναι πλέον παγκόσμιο. Σίγουρα υπάρχουν ομοιότητες, αλλά όχι κλίκες. Υπάρχουν Έλληνες, ισπανόφωνοι, ενώ το προπονητικό τιμ είναι Πορτογάλοι. Ο Πλεσί συγκατοικεί με τον Σιμάο κι εγώ με τον Γκαρσία. Υπάρχουν αναμείξεις κι αυτό βοηθά στη συνοχή της ομάδας. Δεν υπάρχουν κλίκες, δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε γαλλική αποικία. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές άλλες ομάδες».
-Αποκλειστήκαμε από τη φάση των ομίλων του Champions League. Κάτι άσχημο να βιώνει κανείς…
«Έπρεπε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα για να συνεχίσουμε. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στο Champions League, απόλαυσα αυτά τα παιχνίδια, αλλά δεν είχαμε το επίπεδο που έπρεπε για να προκριθούμε. Είναι ένα καλό μάθημα για μας και ελπίζω να είμαστε παρόντες στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν για να δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».
-Τι αναμνήσεις έχεις από τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα; 
«Παρακολουθώ εδώ και καιρό αυτή την ομάδα και πάντα ήμουν περίεργος να δω από κοντά το πραγματικό επίπεδό της. Δυστυχώς πέσαμε πάνω τους φέτος, αλλά η πρόκριση δεν χάθηκε στα ματς με την Μπαρτσελόνα. Χάθηκε κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν και την Κοπεγχάγη. Ένας Παναθηναϊκός που θα ήταν στο 100% θα μπορούσε να πάρει τη δεύτερη θέση».
-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για φέτος; 
«Είναι κάπως περιορισμένες, γιατί θέλαμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θ΄λαμε, άρα στόχος είναι να κατακτήσουμε και πάλι το νταμπλ. Το πρωτάθλημα είναι ο βασικός μας στόχος».
-Σου λείπει το γαλλικό πρωτάθλημα;
«Ειλικρινά, όχι. Δεν είχα προοπτικές εξέλιξης αν έμενα στη Γαλλία. Ήξερα τι να περιμένω. Θα ήθελα να αγωνιστώ σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου της χώρας, αλλά δεν παρουσιάστηκε κάποια τέτοια ευκαιρία».
-Έχεις συμβόλαιο για άλλον ενάμιση χρόνο. Έχεις κάνει συζητήσεις για την επέκτασή του; 
«Όχι, καθόλου. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται να ανανεώνονται τόσο νωρίς τα συμβόλαια στην Ελλάδα. Δεν με ενοχλεί άλλωστε κάτι τέτοιο. Είμαι αφοσιωμένος στους στόχους μου και η επέκταση συμβολαίου θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, όπως τα αποτελέσματα της ομάδας. Το καλοκαίρι θα έχουμε όλο το χρόνο να μιλήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης».
(Πηγή) sport-fm.gr