Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσληψη 1.000 γιατρων στο ΙΚΑ. Με τι θα τους πληρώνουν;

Τα τεράστια κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων ή λήξης συμβάσεων προσπαθεί να κλείσει το ΙΚΑ που με ανακοίνωση του...
προέδρου ανήγγειλε την πρόσληψη μέχρι τα τέλη του μήνα την πρόσληψη 1000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει αλλά δεν είχαν ανανεωθεί.
Ωστόσο, προβλήματα στο ΙΚΑ προκαλούν και οι χρόνιες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού. «Περίπου 1.000 εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2010 με αποτέλεσμα οι ελλείψεις προσωπικού να ξεπερνούν το 40% των οργανικών θέσεων», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι που τονίζουν πως «οι ελλείψεις αυτές έχουν έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, που σήμερα καθυστερούν από 8 έως δέκα μήνες από την υποβολή των δικαιολογητικών και στον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής».
Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε πως «μέσα στους πρώτους μήνες του 2011 θα υλοποιηθεί εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ιδρύματος, το οποίο θα δημιουργήσει νέες λειτουργικές προϋποθέσεις, οι οποίες θα αφομοιώσουν ως ένα βαθμό τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού. Έχουμε υποβάλει στο αρμόδιο υπουργείο αίτημα υλοποίησης προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, εκτιμούμε όμως ότι δεν θα υλοποιηθεί εντός του επομένου έτους».
NEWSIT